Sweet potato muffins is a recipe from Jamie’s Everyday Super Food book. I came across this recipe when my husband and I were drinking coffee in our favorite coffee bar. On one of the walls hangs a television screen showing cooking programs. Jamie Oliver was making muffins with cottage cheese. I love watching him. He is always so enthusiast when he is talking about food. When the muffins came out of the oven they looked most and fluffy and therefore I decided to see if I could find the recipe. The recipe was found on the internet and there was also the suggestion to use butternut instead of sweet potato. This was even better because I had a halve of butternut left when I made roasted vegetables two days earlier.

Sweet potato muffins

Je kunt ook mijn verhaal in het Nederlands lezen door naar beneden te scrollen

Making the Sweet potato muffins

Jamie made the sweet potato muffins for breakfast but I de decided to make them for dinner. My version of the sweet potato muffins were baked in a round cake pan so it would be more like a quiche. On Instagram you can see some pictures of my cooking skills. The last couple of days the sun shines and temperatures are above 25°C. Light meals are therefore better then heavy food. Therefore I served the butternut quiche with a fresh watermelon salad.

How did the Sweet potato muffins taste?

Well as usually the proof of the pudding is in the eating. Everybody loved eating the butternut quiche. Just like Jamie’s muffins the quiche was moist, soft and have a nice bite. All flavors came out nice and gently even the red pepper wasn’t overpowering. The salad was made with four ingredients. I love making food with four or five ingredients. Yesterday was a meal without meat and nobody misted it. I definitely will make this again but then with the sweet potato. There is small piece of quiche left and that will be served today for lunch. Love to see how it tastes when it’s cold.

Jamie Oliver

I love Jamie Oliver. So over the years he really is showing his concerns about our daily food and the obesity disease. I followed him when he was doing his school food campaign. Sometimes it was shocking to see that children didn’t know how a strawberry looked like. One of his recipes from his early days is still one of my favorites. Shrimp and Pea Risotto is so easy to make. Green peaces are always is our freezer and on my home I buy fresh shrimps. I call it Easy Peasy when they I ask me what’s for dinner.

Sweet potato muffins

Waarom deze Sweet potato muffins?

Sweet potato muffins is een recept uit Jamie’s Everyday Super Food boek. Terwijl ik samen met mijn man koffie dronk in zijn favoriete koffie bar. Aan een van de muren hangt een televisie scherm waarop kookprogramma’s te zien zijn. Jamie Oliver was muffins met cottage cheese aan het maken. Het is altijd leuk om hem te zien koken. Hij is altijd bevlogen als het over eten gaat. Toen de muffins uit de oven kwamen zagen ze er heerlijk uit en ik besloot om bij thuiskomst op zoek te gaan naar het recept. Het recept stond op internet met de suggestie om de sweet potato te vervangen door pompoen. Dit was een prima idee omdat ik nog een halve over had van de geroosterde groente die ik twee dagen geleden maakte.

Het maken van de Sweet potato muffins

Jamie maakte de sweet potato muffins als ontbijt maar ik besloot ze voor het avondeten te maken. Mijn versie van de sweet potato muffins werden in een ronde taartvorm gebakken om het meer op een quiche te laten lijken. Op Instagram kun je soms wel eens een foto vinden van mijn kookkunsten. De laatste paar dagen is het meer 25°C met veel zonneschijn. Een lichte maaltijd is dan prima. De pompoen quiche werd gereserveerd met een frisse watermeloen salade.

Sweet potato muffins

Hoe smaakten deSweet potato muffins?

Zoals altijd kun je pas zeggen hoe het smaakt als het wordt gegeten. Iedereen genoot ervan. Net zoals Jamie’s muffins was de quiche heerlijk en zacht met een heerlijk mondgevoel. De smaak is heerlijk en ook de rode peper overheerst niet. De salade ia gemaakt met vier ingrediënten. Ik vind het heerlijk om eten te maken met vier of vijf ingrediënten. Gisteren aten we maaltijd zonder vlees en niemand heeft het gemist. Dit recept ga ik zeker nog een keer maken maar dan met sweet potato. Er is nog wat quiche over en dat is vandaag voor bij de lunch. Ik ben benieuwd hoe het koud zal smaken.

Recepten van Jamie Oliver

Ik ben een fan Jamie Oliver. Zo in de loop der jaren zie ik zijn zorgen om wat iedereen eet. Zo ook zijn campagne voor gezonde maaltijden op school. Wat mij nog steeds bijstaat is dat sommige kinderen niet eens wisten hoe een aardbei eruit ziet. Een van mijn favoriete recepten stamt uit zijn beginperiode. Shrimp and Pea Risotto is zo gemakkelijk te maken. Groene erwten liggen altijd in onze diepvries en op weg naar huis koop ik de garnalen. Ik zeg doen ook Easy Peasy als ik het maak als er wordt gevraagd wat we eten.

2 Comments on Sweet potato muffins

    • It really is a tasteful recipe and easy to make. Even for lunch it was still tasteful. I could taste other flavors.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.