Boekenweekgeschenk Broer is geschreven door Esther Gerritsen. Sinds 2002 is dat dan in 2016 eindelijk weer eens een vrouw. Vanaf 1947 kreeg het boekenweekgeschenk de vorm die wij nu kennen, waarbij een auteur het geschenk schrijft. Van de tot nu 71 verschenen boekwerkjes werden er slechts 15 door een vrouw geschreven. In 2000 debuteerde Esther Gerritsen met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. De hoofdpersonen van Esther Gerritsen lijken nooit precies te zijn wie ze denken dat ze zijn.

Boekenweekgeschenk Broer – het boek

Boekenweekgeschenk BroerBoekenweekgeschenk Broer is het tiende boek van Esther Gerritsen. Het vertelt het verhaal van Olivia. Olivia is getrouwd en heeft twee zone. Ze werkt als financieel directeur bij een familiebedrijf, dat handelt in serviezen en in zwaar weer verkeert. Kort voor een aandeelhoudersvergadering krijgt zij telefoon van haar broer Marcus die op weg is naar de operatiekamer voor een beenamputatie. Alhoewel zij nauwelijks contact heeft met haar broer besluit zij abrupt tijdens de aandeelhoudersvergadering de presentatie door de algemeen directeur over te laten nemen en naar haar broer te gaan. Gaandeweg het boek verandert het beeld van Olivia. Olivia ziet zichzelf als een vrouw die haat emoties in bedwang heeft en op plotselinge veranderingen nuchter en helder kan reageren. Na de operatie zal Marcus tijdens zijn revalidatie bij Olivia en haar gezin gaan wonen. Met zijn komst begint de ommekeer in het beeld dat wij als lezers hebben va Olivia, Marcus en haar echtgenoot. Zo is er een passage bijna aan het boek waarbij Olivia een gesprek hoort tussen haar echtgenoot, broer en kinderen, waarin een zij vertellen hoe zij Olivia ervaren: en dat is een totaal ander beeld dan zij van zichzelf heeft. Evenzo heeft zij een duidelijk beeld van de anderen, maar ook die beelden worden in de loop van het boek bijgesteld. Het einde van het boek is verrassend.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.