Fashion Revolution is an organization that believes that fashion (clothes) and accessoires can be made in safety environment. Today it’s 3 years ago that more then 1000 people were killed and more 2500 were injured when the Rana Plaza Complex in Dhaka, Bangladesh collapsed.

Fashion Revolution is een organisatie die gelooft dat mode (kleding) en accessories gemaakt kunnen worden onder veilige arbeidsomstandigheden. Vandaag is het 3 jaar geleden dat meer dan 1000 mensen gedood werden en  meer dan 2500 gewond raakte toen Rana Plaza Complex in Dhaka, Bangladesh in stortte.

Fashion Revolution – my entry

Fashion RevolutionFashion Revolution also allows people who make their own clothes to enter. Almost two years ago I decided to make my own clothes. What I was waring yesterday is a combination of refashion (scarf), using leftover fabric (sweater) and new fabric (pants): New Leftover Refashion Trio. The refashion was made more then two years ago and can be found here. I do like refashions and it’s my way of showing respect to fabrics but also to the makers of the original clothes. The sweater is made of leftover fabric. Sometimes a pattern has an odd shape and ask for a certain amount of fabric and you’re left with leftovers and the result is this sweater. This sweater was made almost a year ago. The pants is my last make before I started making my sewings for the KNIPster 2016 sewing award.

Fashion Revolution – mijn bijdrage

Fashion RevolutionFashion Revolution staat toe dat mensen die eigenkleding maken ook kunnen meedoen. Ongeveer twee jaar geleden besloot ik al mijn kleding zelf te maken. Wat ik gisteren droeg was een combinatie van refashion (sjaal), reststof (trui) en nieuw (broek): New Leftover Refashion Trio. De refashion is ongeveer twee jaar geleden gemaakt en waarover je hier iets kunt lezen. refashions vind ik leuk om te doen en het is mijn manier om respectvol om te gaan met stoffen en de makers van het originele kledingstuk. De trui is gemaakt van reststof. Soms heeft een patroon een ongewone vorm en vraagt om meer stof en blijft er een grote hoeveelheid reststof en het resultaat is deze trui. De trui is ongeveer een jaar gelden gemaakt. De broek is mijn laatste kledingstuk dat ik maakte voordat ik startte met de KNIPster 2016 naaiwedstrijd.

My sewing ambition

When I started two years making my own clothes I had no idea what it would bring me or where I was going too. Two years later I still enjoy making my own clothes. I’m a slow sewer: a simple T-shirt takes at least 4 h to finish it. The finishing is very important for me. It was one of the reasons why I decided to make my own clothes. Sewing for the KNIPster 2016 sewing award learned me a lot about fabrics. When I started two years I didn’t had many knowledge about fabrics. In the past I sew cotton and wool. Also something I want to learn more about fabrics and how to use and sew them for the best result. In the month May I will enter the Me Made May challenge. There are now enough me made clothes to make combinations during the month May. Every day on Instagram I will show what I’m wearing and every Sunday I will write a post to tell something about the clothes I had been wearing.

mijn zelfgemaakte kleding ambitie

Toen ik twee jaar geleden startte met het maken van al mijn eigen kleding had ik geen idee waar ik aan begon. Twee jaar later heb ik nog geen dag spijt van mijn besluit. Ik ben iemand die langzaam zijn kleding maakt en veel tijd steekt in de afwerking: een T-shirt maken kost mij minstens 4 uur. Slechte afwerking was één van de reden om zelf kleding te maken. Meedoen aan de KNIPster 2016 naaiwedstrijd heeft mij weer het een en ander geleerd over de eigenschappen van stoffen. In het verleden maakte ik kleding van katoenen en wollen stoffen. In de maand mei doe ik mee met de Me Made May uitdaging nu ik genoeg kleding heb om verschillende combinaties te maken in deze maand. Elke dag laat ik op Instagram zien wat ik draag en elke zondag schrijf een verhaaltje over de kleren die ik droeg.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.