KNIPster sewing award 2016 is official announced in the KNIPmode April 2016. This magazine was delivered today by post for those who subscribed to this magazine. On page 3 all eight participants are shown and I’m one of them.

Bij het verschijnen van de KNIPmode April 2016 is de KNIPster wedstrijd 2016 officieel van start gegaan. Vandaag kregen de abonnees het blad in de bus. Op pagina 3 zijn de 8 deelnemers zichtbaar.

KNIPster sewing award 2016

The themes duding the KNIPster sewing award 2016

If you take a close look at the photo you can find somewhere what we had to make for theme 1. When the voting opens on 27 March I will already have finished theme 4. Sounds crazy doesn’t it?. Besides my family nobody else knows what I’ve to make. There’s another person who sees the makes before anyone else: the photographer who’s taking the photo’s.

Als je de foto heel goed bestudeerd kun je zien wat thema 1 is. Als het stemmen voor thema 1 start  ben ik al weer klaar met thema 4. Gek idee eigenlijk. Behalve mijn gezin weet niet wat ik maak en wat de thema’s zijn. Slechts een ander persoon ziet het ook: dat is de fotograaf tijdens het foto’s maken.

KNIPster sewing award 2016 – what I have to do

In one of my previous posts I told something about this competition. In this post I tell you something about what I have to do besides the sewing of outfit. Each week on Sunday I send at least 8 photo’s of the outfit to KNIPmode. The photo’s must show the total look, but also some details and the outfit has to have matching accessories, make-up and hair. With the photo’s I also have to write something about my choice, the make and the inspiration. When I start making a new outfit I make a VLOG in which I explain something about my fabric choice, the patterns I’m using, alterations I’m making and something about the styling. Everyday I’m posting something on Instagram and sharing KNIPmode publications on my Facebook page.

KNIPster sewing award 2016

In een van mijn berichten vertelde ik iets over deze wedstrijd. Vandaag ga ik je iets meer vertellen over wat er naast het maken van de kleding nog meer gebeurt. Elke week op zondag stuur ik minimaal 8 foto’s naar de KNIPmode. Deze foto’s geven een beeld van de totale look, maar ook van de details. Daarbij komt locatie, accessoires, make-up en haar. Elke week schrijf ik een verhaaltje over mijn inspiratie, stof en patroon keuze. Tot slot hou ik een VLOG bij waarin ik het een en ander vertel over het naaiproces, veranderingen die ik maak en over de styling. Elke dag ben ik actief op Instagram en deel ik publicaties van KNIPmode op mijn Facebook pagina.

KNIPster sewing award 2016 – week 3

KNIPster sewing award 2016

Photo’s of outfit 2 will be taken tomorrow and I will be starting with theme 3. When this is finished The completion is half way. My first three makes will be going to KNIPmode for judging. They will be looking at our sewing skills. I’m pretty nervous about this part. I never had any professional sewing lessons. Two other participants have coupeuse skills and an other has done a fashion study. The date for the final is set at Friday 29 April. The location is still a secret. What I will be doing when this completion is over: still sewing and perhaps as KNIPster 2016. You can help me to win this award by voting on me on at 27 maart and the five following weeks.

Outfit 2 wordt morgen gefotografeerd en ik ga ik een begin maken met thema 3. Als deze opdracht af is, ben ik halverwege de wedstrijd. Mijn eerste drie outfits zijn dan op weg naar de jury voor de technische beoordeling. Er zijn twee tegenstanders met coupeuse ervaring en een ander heeft de modeacademie gevolgd. Tegenstander van formaat dus. De finale staat gepland voor vrijdag 29 april. Waar dit plaats vindt is nog geheim. Wat ik ga doen als dit alles voorbij is? Gewoon doorgaan met kleding maken en misschien als KNIPster 2016. Jij kunt mij helpen om dit te worden door op mij te stemmen vanaf 27 maart en de daarop volgende  weken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.