The idea for the Sweet Valentine sewings started when one of my FB-groups started a group to sew something for Valentine. The color pink was set in the spotlights and the name for the group: Tickled Pink. The Sweet Valentine sewings are made to give away to some of my dear friends.

sweet valentine sewings

Liever de Nederlandse versie lezen? Scroll dan naar beneden.

Heart Shaped neck cushion with Bunny

This Heart Shaped neck cushion with bunny is made for someone who loves reading in bed. The heart shape of the cushion is perfect for Valentine and is made of leftovers fabrics from a PJ and this dog coat. The pattern for this cushion was found on the internet. It was an easy and fast make and the Heart Shaped cushion is really comfortable while reading in bed. The bunny is added for a bit of fun. It’s made from a piece leftover fabric that was used for a gray T-shirt and some lining from this jacket. The pattern for the bunny can be found here. Instead of making the tail out of fabric I used some white angora wool to make a pompom. The tutorial suggests to use a combination of poly pellets and fiberfill stuffing. For this make I only used fiberfill stuffing.

sweet valentine sewings

Mother and baby mice

When I was looking on the internet for some Valentine inspiration I came across these mother and baby mice. They came from this magazine. It reminded me also of an old song of seeing mice. I’ve you click here you can hear the song. (The song is in the Dutch and tells a story about seeing mice on the staircase in a mill) Both are made from leftover fabrics. The body of the mother mouse came from this jeans and for the inner ears I used the same lining as for the bunny. The baby mouse is made from a small piece of the same gray T-shirt used for the bunny and a small piece of pink fleece for the ears. The mother mouse was made first. After some attempts embroidering the mouth I wasn’t pleased with the result and I decided to skip that. When I started with the baby mouse I decided the use a small piece of the pink lining to make a mouth. It really came out nice and I’m pleased with the result. After the stuffing with fiberfill I sewed small black beads on for the eyes. 

Costs and time used

Total costs for the Valentine project: Yarn € 2,50. Fiberfill € 5,00 
Time used for the Valentine project: cutting 1h, sewing 6h

het idee achter Sweet Valentine sewings

Het idee van sweet valentine sewings begon toen een van mijn FB – groepen een aparte groep maakte om iets voor Valentijnsdag te maken. Roze stond in de spotlights en de groep heet Tickled Pink. De Sweet Valentine sewings zijn gemaakt om weg te geven aan een aantal van mijn beste vrienden.

sweet valentine sewings

Hartvormig nekkussen Heart met Bunny

Dit hartvormig nekkussen met bunny is gemaakt voor iemand die houdt van lezen in bed. Het hartvorm van het kussen is perfect voor Valentijnsdag en is gemaakt van restjes stoffen uit een PJ en deze hondenjas. Het patroon voor dit kussen vond ik op internet. Het was snel gemaakt en het kussen is echt comfortabel tijdens het lezen in bed. De bunny is toegevoegd als grapje. Het is gemaakt van een stuk overgebleven stof dat werd gebruikt voor een grijs T-shirt en de voeringstof van dit Chanel jasje. Het patroon van de bunny is hier te vinden. De staart is een pompoen van witte angora wol in plaats van stof. Oorspronkelijk wordt de bunny gevuld met een combinatie van poly pellets en fiberfill vulling. Ik gebruikte alleen fiberfill vulling.

Moeder en baby muis

sweet valentine sewingsToen ik op internet op zoek was naar inspiratie voor Valentijn kwam ik deze moeder en baby muis tegen uit dit tijdschrift. Bij het zien van de muizen moest ik denken aan een liedje dat vroeger soms te horen was op de radio. (als je hier klikt hoor je het liedje) Beide zijn gemaakt van overgebleven stoffen. Het lichaam van de moeder muis afkomstig van deze jeans en voor de binnenste oren gebruikte ik dezelfde voering als voor de bunny. De baby muis is gemaakt van een dezelfde grijs T-shirt dat voor de bunny is gebruikt en een klein stukje roze fleece voor de oren. De moeder muis werd eerst gemaakt . Na enkele pogingen om de mond te borduren besloot ik dit weg te laten omdat ik niet tevreden was met het resultaat. Toen ik begon met de baby muis besloot ik om het een klein stukje roze voering te gebruiken en daar een mond van te maken. Het kwam ziet er goed uit en ik ben blij met het resultaat. Na het vulling met fiberfill naaide ik kleine zwarte kralen erop voor de ogen.

Kosten en arbeidsuren

Kosten voor the Valentine project: Garen € 2,50. Fiberfill € 5,00
Arbeidsuren voor the Valentine project: knippen 1h, naaien 6h

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.