IMG_0818Since I joint a stash busting group there is already about 8m gone and turned into clothes. Although I thought I had a clear vision of my UFO’s and that I had finished them all the reality is that when more stash fabric were turned into clothes one bag turnes up with unfinished knitting projects.

Sinds ik lid ben geworden van een stash busting group is 8m stofvoorraad kleding geworden. Ofschoon ik dacht een duidelijk beeld te hebben van mijn UFO’s en dat ik alles weggewerkt had de werkelijkheid is dat ik een zak tegenkwam met daarin twee nog niet afgebreide sjaals.

Knitting for Innocent

The positive was that I had more yarn to knit for the Innocent request, but I also wanted to finish the once started knittings. In the bag were two projects. They both are scarfs/warps. Saying that that’s probably the reason why they I’ve ended as UFO.

Het voordeel was dat het mij wat extra breigaren opleverde voor het verzoek van Innocent. Dat het sjaals zijn zal waarschijnlijk de grootste oorzaak zijn dat ze nog niet af zijn.

In one of my previous post I told something about changing seasons. These two unfinished items are all meant to wear in the winter with a coat. The only exception is perhaps the wrap: wraps can be very usable on a cold summer evening. Besides they ended up in a bag for the change of seasons knitting is probably a more slower process than sewing.

IMG_0822In een eerder bericht vertelde ik iets over verandering van het seizoen. Deze twee niet-afgebreide sjaals zijn allebei bedoeld om met een winterjas te dragen. De enige uitzondering is waarschijnlijk de tweede, dat meer een omslagdoek is. Iets breien vraagt meestal meer tijd en als het lente wordt, is de kans groot dat iets wordt weggelegd.

Red cowl scarf with cables

Now autumn has arrived and winter will be the next season I decided to finish the two knitting projects. One of them is finished today. It’s a long red cowl scarf with cables. These kind of long cowl scarfs are my favorites: I wear them round my neck in different ways.

Nu was het moment daar om beide breiwerken op te pakken en af te maken. Vandaag is de lange, rode sjaal afgekant en zijn de draden afgewerkt. Dit soort lange kolsjaals vind ik plezierig, omdat deze op verschillende manieren te dragen zijn.

The pattern for the red cowl scarf with cables

The Cabled Rangoli Hat pattern was free on Ravelry and I’ve made some changes after seeing this knitted dripstone cowl. I really liked the effect of the changes from big to small and the next one from small to big. I’ve repeated it twelve times. The yarn is 80% wool and 20% acrylic. The second UFO is almost finished too: just need to find a way to finish both long sides.

Het Cabled Rangoli Hat patroon is gratis te downloaden op Ravelry. Het idee van deze gebreide dripstone cowl heb ik gebruikt om de kabels de ene keer van groot naar klein te laten lopen en dan van klein naar groot. Het patroon is twaalf maal herhaald. De sjaal is gemaakt van 80% wol en 20% acryl. Als de zijkanten afgewerkt zijn is de omslagdoek ook klaar.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.