voorIn this post I showed you some leftover fabrics and today I’me going to reveal the surprise is.

In dit bericht liet ik reststof zien en vandaag laat ik zien wat het geworden is.

A turkey for Thanksgiving from the Sweetbriar Sisters

I had the pleasure of testing a new pattern from The Sweetbriar Sisters. They have really nice patterns for soft toys. Thursday it will be Thanksgiving and what would it be nice to give a kid a lovely soft turkey toy on this special day.

Ik was uitgenodigd om een patroon te testen voor The Sweetbriar Sisters, die erg leuke patroontjes hebben voor speelgoed van stof. Donderdag is het Thanksgiving en wat is dan leuker als ieder kind een leuk stoffen kalkoen heeft.

More about the pattern

voor binnen xThe pattern comes in full-size seam allowance included. On every piece is written how many times to cut and out which fabric and matching notches are drafted on the pattern pieces too. The pattern has two bonus pieces: a waddle and white eye pieces. The instructions are over two pages and they are well written and with clear pictures for the more visual sewer to help you from step one until you’ve finished the turkey.

Als je het patroon besteld is het op ware grootte inclusief naadtoeslag. Op ieder patroondeel staat hoeveel keer het geknipt moet worden en uit welke stof. Ook staan er duidelijk tekens op om de diverse patroondelen goed te laten aansluiten. Daarnaast zijn er duidelijke instructies met goede tekeningen om je van stap een te begeleiden naar een in elkaar gezette kalkoen.

Sewing the Turkey

The sewing of the turkey was a joy. Although the foot looks a bit hard to do it was surprisingly easy. Before stuffing the legs I decided to topstitch the foot to give it a nice crisp look and I decided to do the same for the beak. The legs aren’t stuffed so when the turtle sits down on the edge of the table or bench they hang nicely and loosely down. Both father tails are attached with three large cross stitches on to the body. Tully the turkey is about 7 inches tall and looks like a happy creature. I look forward to see what the next pattern will be and perhaps to be lucky to do another testing and sewing for them.

achterHet in elkaar zetten van de kalkoen was erg leuk om te doen, zelfs de voeten waren verrassend eenvoudig. Voordat ik de vulling in de voeten deed besloot ik deze door te stikken om ze wat meer te laten uit komen. Hetzelfde deed ik met de snavel. De poten hebben geen vulling, hierdoor hangen ze lekker losjes naar beneden als de kalkoen op de rand van de tafel of bank zit. Beide verentooien zijn met drie grote kruissteken op het lijf gezet. Tully the turkey is ongeveer 18 cm lang.

Purchasing Tully the Turkey sewing pattern

If you can spare two till four hours and looking for a nice gift for Thanksgiving Tully the Turtle would make a great choice. The Tully the Turkey pattern can be found by clicking on her name. If you like to see all the testers makes take a look on facebook. My turtle has already found a home.

Als je twee tot vier uur over hebt en je zoekt een leuk aardigheidje voor Thanksgiving/Sinterklaas dan is Tully the Turtle misschien een leuk idee. Het Tully the turkey patroon vind je door op de naam Tully te klikken en alle kalkoenen van de andere testers vind je op facebook. Mijn kalkoen heeft al een nieuw huis gevonden.

I wish you all a nice Thanksgiving.

Iedereen een goede Thanksgiving toegewenst.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.