IMG_2705Last year I made pumpkin soup, but when we wanted to eat the soup it unfortunately had become sour. A couple of days ago I was doing the weekly shopping and on the vegetable department of the supermarket was a beautiful orange pumpkin which I couldn’t resits.

Vorig jaar heb ik een pompoensoep gemaakt, die helaas zuur was geworden toen we deze wilde gaan eten. Een paar dagen geleden tijdens de wekelijkse boodschappen zag ik een prachtige orange pompoen liggen op de groente afdeling, die ik niet kon weerstaan.

Sweet Pumpkin Tart

In a cooking magazine I came across a sweet pumpkin tart and I decided to bake that to eat that with a cup of tea while watching the final of HHB. This tart is completely different then the one I made last week. It contains butter, sugar and crème fraîche. Not so healthy this time. The baking of the tart was easy and of course a small version went to our neighbor. Later that evening I received a whats-up from her that she enjoyed eating the tart. Tuesday we will run the extra calories away during our weekly run. The tart is very moist due to the fact that after baking and cooling down the cake you’ve make small tunnels in the tart and fill them with selfmade syrup. The only thing I’ve changed was that I’ve used  four tangerines instead of an orange. There’s still a half pumpkin left and to replace the bad memories of last year I will use that piece for a soup.

Zoete pompoentaart

In een kookblaadje had ik een recept gezien van een pompoentaart en ik besloot deze te bakken om te kunnen eten tijdens de finale van HHB. Deze taart is anders dan die van vorige week. Het bevat boter, suiker en crème fraîche. Niet zo gezond deze keer. Het bakken van de taart was makkelijk en uiteraard ging een kleinere versie naar mijn buurvrouw. Later op de avond ontving ik een whats-up van haar dat de taart in de smaak was gevallen. Dinsdag lopen we de extra calorieën er wel weer af. De taart wordt extra doordat je nadat de taart is afgekoeld tunneltjes maakt waarin zelfgemaakte siroop laat lopen. In plaats van een sinaasappel heb ik vier mandarijnen gebruikt. Van de overgebleven halve pompoen ga ik soep maken om de slechte herinneringen van vorig jaar te vergeten.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.