IMG_2360A while ago our youngest daughter came home with one of her sweaters. It had a tear and a whole in one of the sleeves and she asked me if I could mend it for her. She really loved this sweater so if it could be done she would be over the moon.

Een tijdje geleden kwam onze dochter thuis met een van haar truien met daarin een gat en ophaal in een van de mouwen. Zij vroeg of ik het kon repareren, omdat het een van haar lievelingstruien is. Als het zou lukken zou zij erg blij zijn.

Repairing well beloved clothes

achter truiThis kind of repairs is always something I must think over for a while to find a way to handle it. The best way was to try to get the knitted stitches in place, but after some attempts there wasn’t any progress and it wasn’t getting any better. After a conversation with her I asked if it was fine by her if I shortened the sleeves. She loved the idea and after two hours the job was done. With a very fine crochet hook I picked up the stitches to finish them. The hem was made by folding the knitted fabric double and sewed very loosely on the back.Now she can wear it again together with her new pencil skirt.

voor 2 kopieDit soort herstelwerkzaamheden zijn zaken waar ik altijd over nadenk hoe ik het ga aanpakken. De beste manier zou zijn om de steken weer op zijn plaats te krijgen, maar na een paar pogingen zat er geen vooruitgang in. Na een gesprekje met haar stelde ik voor om er korte mouwen van te maken. Ze vond het een uitstekend idee en na 2 uur was het klaar.  Met een zeer fijne haaknaald werden de steken afgekant en de zoom is met een losse steek gemaakt. Nu kan ze het samen met haar nieuwe kokerrok dragen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.