fotoIn the Birthday present post I showed you a small sewing box which I got from one of my friends for my birthday. Yesterday she came over to my house for a cup of tea and brought me a little gift. After unwrapping the paper there was this miniature vintage-inspired sewing machine. It looks very much like a classic ‘Singer’ or ‘Pfaff’.

In dit verhaaltje over mijn verjaardagscadeautje vertelde ik over een klein naaidoosje dat ik van een vriendin kreeg op mijn verjaardag. Gisteren kwam zij langs voor een kopje thee en bracht een aardigheidje mee. Na het uitpakken kwam er een kleine vintage naaimachine uit. Het heeft veel van weg van een klassieke ‘Singer’ of ‘Pfaff’.

Showing on a display

If you take a good look at old sewing machines they have so many beautiful details as black paint and golden inscriptions. The modern sewing machines also have there beauty: a large choice of stitches and easy to carry with you. This miniature beauty reminds me of the first sewing sewing machine standing in my parents house when I was young: the Pfaff treadle sewing machine. The sewing machine belonged to my grandmother. It was a wedding gift from her employer when she married my grandfather. This small beauty is now standing on the shelf next to the sewing box and the witch needle threader.

Oude naaimachines hebben prachtige details zoals zwarte verf en gouden opdruk, maar moderne naaimachines hebben zaken als een grote keuze in steken en zijn makkelijk mee te nemen. Deze miniatuur herinnert mij aan de eerste naaimachine die in mijn ouderlijk huis stond: de Pfaff trapnaaimachine. Deze trapnaaimachine was van mijn grootmoeder. De machine was een huwelijksgeschenk van haar werkgever toen ze met mijn grootvader trouwde. Dit kleinood staat nu op de plank samen met het naaidoosje en de draadinsteker.

2 Comments on A new sewing machine

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.