IMG_2339When I got home yesterday one of my neighbors was clearing out. Between the stuff she was departing from was this dress form. She knows I like to sew and asked me if it was something for me. I was in doubt and thinking if there was any space in my tiny space for this girl. Then I decided to take her home with me and see if there was a function for her. All my sewing years I’ve done without a dress form, but more then a year ago I start looking for a dress form.

Toen ik gisteren thuiskwam was een van mijn buren aan het opruimen. Tussen de spullen zat deze paspop. Zij weet dat ik kleding maak en vroeg of het iets was dat kon ik gebruiken. Ik dacht er even over of ik wel plek had voor deze dame, maar besloot haar mee naar huis te nemen. Al de jaren dat ik naai heb ik een paspop nooit gemist, alhoewel ik meer dan een jaar geleden op zoek ben gegaan naar een paspop.

The dress form wears stash fabric

IMG_2343In my tartan skirt post I told about the Sew with me September! challenge. In my stash I found this two fabrics. Both fabrics will be used for the second contribution and will become eventually a blouse. I put the skirt on the dress form and draped both other fabrics above it to see if it works together. The outcome looks very promising. Next step is how I want to make the blouse and to find or draft a pattern.

In mijn tartan skirt bericht vertelde ik over the Sew with me September! challenge. In mijn voorraad vond ik twee stoffen die uiteindelijk een blouse gaan worden: mijn tweede bijdrage. Om te zien wat het effect is van rok en blouse samen heb ik de paspop ‘aangekleed’. Het ziet er veelbelovend uit. De volgende stap is hoe ik de blouse ga maken en daar het patroon voor tekenen of vinden.

2 Comments on meet my new assistant

    • Dat klopt: de pop heeft een grotere maat dan ik, maar voldoet uitstekend om stof te draperen en om kleding in de maak erop te hangen. Groetjes, Sonja

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.