IMG_2429Years ago I found this recipe in the NRC. It was published in the newspaper 4 September 2003 by Kim Maclean. There is story before the actual recipe is showed. Her mother starts baking when she annoyed or nervous. It’s her way of dealing with that kind of situations. This character thing is something that runs in the family. Her mother bakes sweet things, her brother starts making sausage rolls when he wants to make his head clear and her sister bakes bread when she wants to relax. Kim is more like her mother: she also starts making sweet pastries. This recipe was made by Kim when she had on off-day.

Jaren geleden vond ik dit recept in de NRC. Het komt uit de krant van 4 september 2003 en is van Kim Maclean. Het recept begint met een verhaaltje over de bakneiging binnen haar familie. Haar moeder begint met bakken van zoetigheden als ze ontevreden of nerveus is. Het is een familie eigenschap. Haar broer gaat worstenbroodjes maken als hij even aan niets wil denken en haar zus bakt brood ter ontspanning. Kim neigt naar haar moeder en gaat voor zoet. Zo ontstond dit recept toen ze een geen-zin dag had.

Heel Holland Bakt en Baking Sweets

Baking sweets isn’t my strongest point. Three weeks ago the third Dutch version started of ‘The Great British Bake Off’. Each week we watch the Dutch version but prefer the English version. Last year I was on a weekly baking tour. The first time was more a yoke. We started watching ‘Boer zoekt Vrouw’. Our youngest daughter came specially to us for watching it together. It was cold and we were all together and I decided to bake a zucchini cake. There was some mix left and I decided to make a small second version for one of mu neighbors. She loves to watch ‘Boer zoekt Vrouw’ too. A week later came the next cake: a carrot cake and edition for my neighbor. This was the beginning of a weekly cake tradition. All of the cakes had a vegetable as ingredient. 

IMG_2431Taarten bakken is niet mijn sterkste eigenschap. Drie weken geleden begon de derde serie van ‘Heel Holland Bakt’. Elke aflevering kijken we al zien we liever de engelse versie. Vorig jaar heb ik een tijd lang elke week gebakken. Het begon als een grapje om iets samen te eten bij ‘Boet zoekt Vrouw’. Onze jongste dochter kwam er speciaal voor thuis. Het was koud en het werd een courgette-cake. Er was nog wat beslag over en ik besloot er een klein taartje van te maken voor een van de buurvrouwen die ook graag naar het programma kijkt. Een week later bakte ik een worteltaart en weer een kleintje voor de buurvrouw. Het was het begin van een wekelijkse traditie: alle baksels hadden als ingredient groente.

coconut-lemon friandise and HHB

Tonight our both daughters are at home. With a cup of tea and a piece of coconut-lemon friandise will be watching how the contestants of the HHB bake their cakes.

Vanavond zijn onze beide dochters thuis. Met een kopje thee en stukje coconut-lemon friandise gaan we kijken naar hoe de deelnemers van HHB hun cakes bakken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.