Triple black Jacket – the story

Tripe Black jacket is finished today. Triple Black jacket was a request from a daughter of one of my dear rowing friends. The jacket is special made for her because she is a student in Wageningen. She joined the Wageningse student association almost 2 years ago.

sewing jacketVandaag heb ik het Triple Black jasje afgemaakt. Het Triple Black was een verzoek van een dochter van één van mijn beste roei vriendinnen. Dit jasje is speciaal voor haar gemaakt, omdat ze een student in Wageningen is. Bijna 2 jaar geleden is zij lid geworden van de Wageningse studenten vereniging.

The Pattern for the jacket

Last year I made a similar jacket for her younger sister when she joined the Wageningse rowing club ARGO. Unlike her younger sister she hasn’t regular measurements. She wanted the same jacket as her sister. This time I drafted the pattern myself. It has princess seams on the front and back and a two-piece sleeve. The rever is a notch rever. The jacket has also an inside pocket with a zipper for mobile telephone, money and identity card.

sewing jacket

Een soort gelijk jasje heb ik vorig jaar voor haar jongere zusje gemaakt toen ze lid geworden was van de Wageningse roeivereniging Argo. In tegenstelling tot haar jongere zus heeft ze geen reguliere maten. Ze wilde het dezelfde jasje als haar zus, dus tekende ik het patroon dit keer zelf. Het heeft prinses naden aan de voor- en achterzijde en een twee-delige mouw. De rever is een inkeping rever. De jas heeft ook een binnenzak met een rits voor haar mobiele telefoon, geld en identiteitspapieren .

Belgium Beer and this jacket

sewing jacket makers labelShe is a member of dispute Triple (Tripe Black reflects the name of the Belgian beer brand) named after a famous Belgian beer brand from Westmalle. The Belgium flag has black, red and yellow. So she came up with the idea to have a red lining inside the jacket. To keep the Belgian theme going on I decided to design a triangelshaped label with her name, the name of the dispute in black, this year in yellow and my name in red. The label is machine embroidered on the jacket using again the black, yellow and red yarn. The embleem on the back of the jacket is made of red cords which are made on a wooden round knitting loom. The cords are handstitched on a piece of yellow piece fabric and then sewed on the jacket. Almost every child in the Netherlands has made once in his or her life a cord on a a wooden round knitting loom with 4 spikes.

sewing jacket Ze is lid van het dispuut Triple (vandaar de naam Triple Black) vernoemd naar een beroemde Belgische biermerk van Westmalle. De België vlag heeft zwart, rood en geel. Zo kwam ze op het idee om een rode voering in het jasje  te willen hebben. Om het Belgische thema gaande te houden besloot ik om een driehoekig label te ontwerpen met haar naam, de naam van het dispuut in het zwart, dit jaar in het geel en mijn naam in het rood. Het label is met de machine op de jasje geborduurd met de zwarte, gele en rode garen. Het embleem op de achterkant van het jasje is gemaakt van rode koorden die gemaakt zijn op een houten punnikklosje. De koorden zijn met de hand op een stuk van gele stuk stof genaaid  en daarna op het jasje genaaid. Bijna ieder kind in Nederland heeft een keer in zijn of haar leven een koord op een punnikklosje met 4 spijkers gebreid.

Triple black Jacket – Time and Costs

Time used for this project: Drafting 4h, cutting 2h, sewing 20h
Arbeidsuren voor dit project: Tekenen 4uur, knippen 2uur, naaien 20uur

sewing jacket loom knitting punnikset

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.