Asymmetrical triangle knitted shawl is named Me and You and You and Me. It’s a line of a song called Happy Together. The shawl is knitted with two colors. The asymmetrical triangle shape is created using short rows. The pattern is created by slipped stitches, twisted stitches and knitting stripes with both colors.

Asymmetrical triangle knitted shawl

Asymmetrical triangle knitted shawl – me as knitter

Today I finally finished a knitted scarf. Although I prefer sitting behind my sewing machine, I occasionally will knit something like this one: Me + You or You + I. Especially scarves with a different shape or particular pattern have my preference and this one has. A while ago I knitted this wrap.

Asymmetrical triangle knitted shawl – the shawl

Over a year ago I came across this shawl on ravelry. The designer is Erica Jackofsky. Her scarves are always pleasing to the eye and each scarf is a challenge. Another line from the song is: When you’re with me, baby the skies’ll be blue For all my life. What could be a better choice then the dark blue and the kind of light blue I had picked in the yarn shop. After the knitting the first part of the shawl, the second part is while knitting attached to the first part. The shawl is knitted with Penguin Perle yarn. Most of the time went into the finishing of the scarf. I didn’t liked the look of the scarf edges. After making a crocheted finishing I decided to make an I-cord. The outcome of the I-cord is to my satisfaction. This scarf isn’t something you do with the TV on.

Asymmetrical triangle knitted shawl

Asymmetrical triangle knitted shawl – het patroon

Asymmetrical triangle knitted shawl heet Me and You and You and Me. Het is een zinnetje uit het liedje Happy Together. De sjaal writ gebreid met twee kleuren. De asymmetrische vorm ontstaat door het breien van verkorte toeren. Het patroon instaat door afgehaalde steken, verdraaide steken en gebreide strepen.

Asymmetrical triangle knitted shawl – ik als breier

Vandaag heb ik dan eindelijk de laatste hand gelegd aan een gebreide sjaal. Hoewel ik liever achter de naaimachine zit, wil ik zo af en toe ook wel eens iets breien. Vooral sjaals met een afwijkende vorm en of bijzonder patroon hebben mijn voorkeur. Zo heb ik enige tijd geleden deze omslagdoek gebreid.

Asymmetrical triangle knitted shawl

Asymmetrical triangle knitted shawl

– De shawl

Ruim een jaar geleden kwam ik op ravelry deze sjaal tegen. De ontwerpster is Erica Jackofsky. Haar sjaals zijn altijd een lust voor het oog en elke sjaal is een echte uitdaging. Een andere regel uit het liedje is: When you’re with me, baby the skies’ll be blue For all my life. Mijn keuze voor donker blauw en een soort van lichtblauw kon niet beter. De sjaal heeft een asymmetrische vorm en na het breien van de eerste deel wordt het tweede deel al breiende bevestigd aan het eerste deel. De sjaal is gebreid met Pinguin Perle garen. De meeste tijd is in de afwerking gaan zitten. Ik was niet tevreden met de randen van de sjaal. Na afwerking met haaksteken besloot ik een I-cord rand te maken. Uiteindelijk ben ik met deze afwerking tevreden. Deze sjaal is niet iets wat je doet met de televisie aan.

3 Comments on Asymmetrical triangle knitted shawl

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.