Category: lezen

Hun beloofde land

Hun beloofde land is het verhaal van Ian Buruma’s grootouders Bernard Schlesinger en Winifred Regensburg. Beide groothouders zijn in Londen geboren. Zij waren de kinderen van Duits-Joodse immigranten die aan het eind van de negentiende eeuw naar Engeland emigreerden om carrière te maken als beurshandelaren in Londen-City. Het boek verhaalt over de belevenissen van beide grootouders tijdens de twee wereldoorlogen. Ian Buruma heeft hiervoor de briefwisseling gebruikt van zijn grootouders. Zijn grootouders schrijven elkaar vrijwel elke dag als zij door twee wereldoorlogen voor lange tijd van elkaar gescheiden zijn.

Hun beloofde land Hun beloofde land

(more…)

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 is about what I did during the second month of 2017 with my fifteen items on my 2017 bucket list. I’ve been sewing, started knitting and the daily cooking but also kept walking and we’ve visited two museums.

Februari roundup bucket list 2017 – cooking

I’ve used some of the recipes that came from the magazine I showed last month. The leek clafoutis was made twice because everyone loved it. I also started baking something sweet each week. The ‘Boer zoekt Vrouw’ show started two weeks ago and just like last year I make something sweet. All recipes are chosen from the countries were the farmers are living. You can read about all my makes when the farmers have chosen the one they will hopefully share the rest of their life with.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – The knitting

One of the bucket list items is to knit at least one item using yarn from my stash. I started almost three weeks ago and I’m using this pattern. The shawl will be rectangle but without the triangulair beginning and end. This shawl has short rows sections. Knitting short rows is something I’ve done only once so this a real challenge for me.

Februari roundup bucket list 2017

(more…)

Overspel

Overspel is een boek geschreven door Paulo Coelho. Ik heb al meer boeken van deze schrijver gelezen en de titel intrigeerde mij. De cover ziet er prachtig uit met de rode kersen. Het boek werd afgerekend en ging dus mee naar huis.

Overspel – de inhoud

Linda is de hoofdpersoon in dit boek. Zij heeft alles wat haar hartje begeert. Een man die veel van haar houdt, twee kinderen, een prachtige woning en een leuke baan als journaliste. En toch knaagt er iets aan Linda. Zij ervaart haar huidige leven als een sleur en is ook depressief. De spanning en uitdaging is weg maar dat verandert als zij Jacob, een oude jeugdliefde, ontmoet. Jacob is ondertussen een succesvol politicus en net als Linda getrouwd.

Overspel

(more…)

Je hebt wel iets te verbergen

Je hebt wel iets te verbergen is een boek dat gaat over je privacy op sociale media. Wat er gebeurt als je iets op zoekt op internet of rond loopt met je telefoon. Wat gebeurt er met je gegevens en wie wordt er wijzer van.

Je hebt wel iets te verbergen – het boek

Je hebt wel iets te verbergen is prima te lezen. Het boek is goed opgebouwd en geeft goede informatie over wat er met je gegevens gebeurt. Aan de hand van voorbeelden, anekdotes en verhalen wandel je van het ene onderwerp naar het ander. De twee schrijvers van het boek gaan langs bij diverse deskundigen die een en ander nader toelichten.

Je hebt wel iets te verbergen

(more…)

Nergens thuis in het huis van mijn vader

Nergens thuis in het huis van mijn vader – de schrijfster

Nergens thuis in het huis van mijn vader is geschreven door Fatima-Zohra Imalayen. Zij schreef dit boek onder de pseudoniem Assia Djebar. Imalayen werd geboren in Cherchell een havenstadje 89 km ten westen van Algiers in Algerije. Zij was een schrijfster, vertaalster, filmregisseuse en historica. Zij behoort tot een Berber familie. Haar vader was leraar Frans, die haar stimuleerde om verder de studeren. In 1957 verscheen haar eerste roman ‘La Soif’ (‘De Dorst’). ‘Nergens thuis in het huis van mijn vader’ verscheen in 2007 in het Frans onder de titel ‘Nulle part dans la maison de mon père’. Imalayen overleed in 2015 in Parijs.

Nergens thuis in het huis van mijn vader Nergens thuis in het huis van mijn vader

(more…)

Bucket list 2017 goal settings

Bucket list 2017 goal settings – why

Bucket list 2017 goal settings are my personal goal settings for 2017. In 2015 I made a bucket list too. I had 10 items on my bucket list and at the end of 2015 I had done 5 of them. One of them was starting my blog. Last December I decided to make a bucket list for 2017. During 2016 I had some personal ambitions that were still unfulfilled and I decided that I wanted to assign this open-ended goal settings.

Bucket list 2017 goal settings

(more…)

Nooit alleen

Nooit alleen – Maandgeschenk tijdens het Spannende Boek

Nooit alleen is een uitgave uit 2013. Het boekje werd cadeau gedaan tijdens de Maand van het Spannende Boek als er voor tenminste € 12,50 aan boeken werd besteed.

Nooit alleen – Loes den Hollander

Loes den Hollander is de schrijfster van Nooit Alleen. Na haar pensionering in 2006 begon zij met het schrijven van literaire thrillers. ‘Vrijdag’ verscheen in datzelfde jaar. Ze produceert aardig wat werk. Tot nu toe staat de teller op twintig thrillers, een roman, drie bundels met korte verhalen en drie novelles. Dit boekje vond ik bij Dorcas, een goede doelen winkel.

Nooit alleen

(more…)

Moedervlekken

Moedervlekken – de start van het boek

Moedervlekken is een boek over de psychiater Oscar Kadoke. Oscar Kadoke werkt bij de noodcrisisdienst. Hij probeert suïcidale mensen voor het leven te behouden. Het boek beschrijft de periode tussen augustus en de daarop volgende herfst. In die korte tijd gebeurt er veel. We leren Kadoke kennen als hij op bezoek gaat bij zijn moeder. Zijn moeder wordt verzorgd door twee Nepalese verzorgsters. Een van de twee verzorgsters doet de deur voor Kadoke open als hij aanbelt. Zij is slechts gekleed in een omgeslagen handdoek. Kadoke wordt spontaan verliefd op haar en in de badkamer wordt de liefde bedreven. Deze daad blijft niet zonder gevolgen.

Moedervlekken

(more…)

Het einde van Johan van Oldenbarnevelt

Het einde van Johan van Oldenbarnevelt – het boek

Het einde van Johan van Oldenbarnevelt is het verslag tijdens de opsluiting van Van Oldenbarnevelt geschreven door Jan Francken en hertaald door Thomas Rosenboom. Jan Francken was de knecht van Johan van Oldenbarnevelt. Hij stond hem bij tijdens zijn gevangenschap in 1619 op het Binnenhof te Den Haag. Van Oldenbarnevelt vraagt Jan Francken bij hem te blijven tot het bittere einde. Francken bleef bij hem tot zijn dood door middel van de guillotine.

Het einde van Johan van Oldenbarnevelt

Het einde van Johan van Oldenbarnevelt – de opsluiting

Van Oldenbarnevelt wordt op 29 augustus 1618 bij prins Maurits ontboden. Hij weet dan ook niet wat hem overkomt als hij wordt opgesloten. Grotius en Hogerbeets zijn ook opgesloten. Het duurt enige tijd voor hij voor de eerste keer gehoord wordt. De periodes tussen de volgende verhoren zijn ook lang. Van Oldenbarnevelt kent de rede van zijn opsluiting niet. Hij meent dat hij in zijn rol als landsadvocaat van de Republiek altijd het land naar eer en geweten heeft gediend. De opsluiting valt hem zwaar. Van Oldenbarnevelt is op het moment van opsluiting 71 jaar. Tijdens zijn opsluiting weet Van Oldenbarnevelt via diverse kanalen op de hoogte te blijven van het wel een wee van zijn gezin. Veel wordt onderschept. Ook de verborgen correspondentie wordt na de terechtstelling gevonden. Behalve het verslag van Jan Francken is er waarschijnlijk niets bewaard gebleven van de opsluiting van Van Oldenbarnevelt.

(more…)

Dertig Dagen

Dertig Dagen – het boek

Dertig dagen is geschreven door Annelies Verbeke. In de dertig hoofdstukken die dit boek heeft, beschrijft zij dertig op een volgende dagen uit het leven van Alphonse beschrijft. Het boek begint met 30 en telt af naar 1. In hoofdstuk 30 maken we kennis met Alphonse. Alphonse is afkomstig uit Senegal en woont met zijn partner op het Vlaamse platteland van West-Vlaanderen. Hij is schilder, stukadoor en behanger. Hij geeft zijn klanten kleuradvies en terwijl hij zijn werk doet luistert hij naar hun verhalen. Zo probeert hij twee ruziënde buren weer tot elkaar te brengen en helpt hij een oudere dame van de geest van haar overleden broer af.

Dertig dagen

(more…)