Jongste dochter en ik sloegen de couponbak bij het Holland Stoffenhuis in Leiden nooit over. Het Leidse filiaal is inmiddels opgeheven maar we kunnen altijd nog naar hun winkel in Katwijk.
Deze rekbare offwhite stof met donkerblauw en lichtblauw werd al in mei vorig jaar gekocht samen met een paar andere stoffen. Het was één van onze laatste aankopen en kwam terecht op de ‘to-do stapel’.
Soms is er één uitdaging of twee voor nodig om aan de slag te gaan. De Let’s Sti(c)k Together ‘Trek De Buikriem Aan’ uitdaging.

Sportieve Homemade basis zomerjurk

Materialen, Patroon en Stikwerk

Deze Sportieve Homemade basis zomerjurk is hetzelfde als de reeds eerder gemaakte twee andere Homemade basic T-shirt jurken. Nadat ik een bijpassende contrasterende rits had gekocht begon ik aan de slag. Het patroon voor deze jurk lag dus al klaar inclusief naadwaarden. Ik kon dan ook direct spelden, knippen en in elkaar stikken.

Sportieve Homemade basis zomerjurk


Twee avonden later was de jurk gestikt en afgewerkt. Uiteraard loopt ook deze keer het patroon weer netjes door. Ik neem hier ruim tijd voor tijdens het knippen en stikken. Vooraf netjes rijgen en eventueel spelden helpt ook altijd. Het uiteindelijke resultaat is het waard.

Sportieve Homemade basis zomerjurk

Tijd en Kosten:

Tijd: knippen 60 minuten; rijgen en aanpassen 1 uur; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: stof € 8,00; garen € 3,00; rits € 2,50; vlieseline € 0,50

Sportieve Homemade basis zomerjurk

Wat vindt dochter van haar Sportieve Homemade basis zomerjurk

Deze Sportieve Homemade basis zomerjurk is voor een avondje uit in de zomer met een paar leuke sportive sneakers, maar ook geschikt om nu alvast te dragen met een jasje of vest. Jongste dochter is er weer superblij.
Het volgende project ligt al weer klaar en is een combinatie van een pdf-patroon en een restant stof. Je kunt de volgende keer het resultaat zien.

Sportieve Homemade basis zomerjurk

De Let’s Sti(c)k Together ‘Trek De Buikriem Aan’ uitdaging

Natuurlijk was ik ook deze keer weer niet de enige die een bijdrage leverde aan ‘Let’s Sti(c)k Together ‘Trek De Buikriem Aan’ uitdaging’.
Ook Girls in Uniform, Two Owlettes, Jongens toch!, Nathalie’s Naaisels, Woohoo by Davina, Just Delphine, OOYAmade , Naaisdrovje, KreATRIEN, The Needle Of Choice, Wilwarin Couture, Blogliesje, Gezien bij Justine, stokstaartjedoethetzo deden mee. Hun bijdrage kun je zien door op hun blognaam te gaan staan.

21 Comments on Sportieve Homemade basis zomerjurk

  1. Dank je wel. Ik word ook iedere keer weer zo blij als iemand gelukkig is met wat gemaakt heb.

  2. Dank je wel. Jongste dochter is er weer erg blij. Het volgende verzoek is ook alweer gedaan.

  3. Gelukkig kan ze de jurk met een jasje of vest dragen. Ook zijn kantoren tegenwoordig redelijk warm dus heeft zij ook nu alvast veel plezier van haar jurk.

  4. Dank je wel. Dochter vindt deze jurken mooier dan de jurken uit de winkels omdat deze jurken meestal een middenachternaad hebben.

  5. Dat doet het zeker. Ik zie nu al voorzichtig lentekleding in de etalages verschijnen.

  6. Dank je wel en dochter is natuurlijk weer helemaal tevreden met mijn werk. Ik heb deze maand een opruim- en sorteeractie gehouden in mijn stoffen- en patronenvoorraad gehouden en heb zoveel patronen dat ik nog jaren vooruit kan.

  7. Helemaal mee eens. De juiste stof kan van een basic patroon toch iets bijzonders maken.

  8. Dank je wel. Je hebt gelijk: we hebben veel in huis wat we soms weer vergeten zijn. Ik heb deze maand een opruim- en sorteeractie gehouden in mijn stoffen- en patronenvoorraad gehouden. Met mijn patronen kan ik nog jaren voort dus daar ga ik nu de komende periode goed gebruik van maken.

  9. Mooi jurkje! Leuk patroon… Geen wonder dat je dochter er zo verschillende van in haar kast hangen heeft… het staat haar geweldig!

  10. Mooie jurk! We moeten de buikriem maar vaker aantrekken denk ik, dan komen al die leuke stoffen en patronen nog eens onder het stof vandaan!

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. (Alle reacties worden volgens de huidige GDPR regels verwerkt) Thank you for taking the time reading this blogpost and taking he time to write a comment for this post. I really do appreciate it. (All reactions are protected according to the current GDPR rules)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.